Sudėtyje esantys javų želmenys – chlorofilo, vitaminų, mineralų, antioksidantų ir fermentų šaltinis. Liofilizuotose uogose gausu flavonoidų ir karotinoidų. Paprastasis sargetis turi mažą glikeminį indeksą ir suteikia saldumo, vitaminų bei mineralų. Ryžių sėlenos suteikia kofermento Q10, kuris skatina energijos apykaitą, o gerosios bakterijos stiprina žarnyno mikroflorą bei kartu su virškinimo fermentais padeda gerinti virškinimą. Mikrodumbliai aprūpina organizmą baltymais, chlorofilu, fikocianinu, karotinoidais ir fermentaisPaprastasis miežis:
- padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
Dygliuotojo šaltalankio uogos ir lapai:
- padeda palaikyti normalią širdies ir kraujagyslių sistemos funkciją;
- padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą;
- padeda palaikyti normalią gleivinės būklę;
- padeda palaikyti normalią virškinamojo trakto funkciją.
Paprastųjų mėlynių uogos:
- padeda palaikyti normalią kraujagyslių funkciją bei padeda apsaugoti kraujagysles nuo laisvųjų radikalų poveikio;
- padeda palaikyti normalią akių funkciją.
Juoduogio šeivamedžio uogos:
- padeda palaikyti normalią kvėpavimo sistemos funkciją;
- padeda apsaugoti ląsteles ir audinius nuo oksidacinės pažaidos.
Arabinogalaktanas:
- padeda palaikyti normalią virškinamojo trakto funkciją.
Spirulina:
- padeda palaikyti normalią organizmo veiklą esant nuovargiui
Tyrimais įrodyta, kad švieži, liofilizuoti (šaldant džiovinti), augalai yra pranašesni palyginus su kitais džiovinimo metodais, nes išsaugo augalo savybes ir originalią biocheminę sudėtį. Liofilizuoti augalai gerai sugeria drėgmę ir ilgiau išlieka švieži.