Šių miltelių sudėtyje yra peruvinės pipirinės (angl. maca), ryžių sėlenų , tikrinio blizgučio (angl. reishi) ir kininio kordicepso (angl. cordyceps), kviečių želmenų ir burokėlių sulčių, vingrūnės (angl. spirulina), virškinimo fermentų bei gerųjų bakterijų. Peruvinės pipirinės šaknis suteikia baltymų, o ryžių sėlenų aktyvuose gausu antioksidantų, beta gliukanų, vitamino E, fitosterolių, kofermento Q10 bei alfa lipoinės rūgšties. Tikrinio blizgučio ir kininio kordicepso sudėtyje gausu beta gliukanų, triterpenoidų, polisacharidų, sterolių ir nukleotidų. Kviečių želmenys ir vingrūnė yra puikus chlorofilo bei daugelio kitų svarbių vitaminų ir mineralų šaltinis. Gerosios bakterijos, naudingos žarnyno mikroflorai bei virškinimui.
Peruvinė pipirnė:
- padeda palaikyti normalią protinę bei psichologinę funkciją.
Tikrinio blizgučio grybiena:
- padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą;
- padeda palaikyti normalų cholesterolio kiekį kraujyje.
Spirulina:
- padeda palaikyti normalią organizmo veiklą esant nuovargiui.
Tikrojo imbiero šakniastiebiai ir šaknys padeda:
- palaikyti normalią imuninės sistemos, virškinimo sistemos veiklą;
- palaikyti normalią širdies veiklą;
- palaikyti normalų cukraus kiekį kraujyje;
- mažinti vėmimą ir pykinimą (ypač keliaujant lėktuvu ar laivu);
- palaikyti organizmo gyvybingumą esant nuovargiui.
Tyrimais įrodyta, kad švieži, liofilizuoti (šaldant džiovinti), augalai yra pranašesni palyginus su kitais džiovinimo metodais, nes išsaugo augalo savybes ir originalią biocheminę sudėtį. Liofilizuoti augalai gerai sugeria drėgmę ir ilgiau išlieka švieži.