Baltyminis blynas

Purus, sveikas, maistingas. Jei mėgstate blynus išbandykite šį receptą, kuris puikiai tiks savaitgalio pusryčiams.

Ingredientai 1 dideliam blynui:

1 vidutinio dydžio kiaušinis
2 kiaušinio baltymai
30 g sėlenų (arba avižinių, rūginių, speltos ar kitų miltų)
20 g riešutų arba sėklų
20 g proteino miltelių

Eiga:

Sumaišome visus ingredientus, išpilame ant įkaitintos keptuvės ir po 1 min sumažiname temperatūrą. Kepame po dangčiu kol sutvirtėja masė (5-7 min), apverčiame ir kepame tiek pat laiko iš kitos pusės.

Paruoštą blyną pagardiname tuo, ką labiausiai mėgstame:

  • rikotos sūris + braškės, gervuogės ar kitos uogos
  • riešutų sviestas + bananas

Skanaus!

1 blyne be pagardų – 318 kalorijos; baltymai 34,9; riebalai 18,5; angliavandeniai 4,13