Daržovių ir varškės apkepas

Mūsų tradicinėje ketvirtedienio rubrikoje kviečiame pasigaminti skanų daržovių ir varškės apkepą.

Jums reikės:

  • 2 didelių kiaušinių;
  • 180 g varškės 9 proc.;
  • 350 g žiedinių kopūstų;
  • 300 g cukinijų;
  • 50 g kviečių gemalų arba kitokių sėlenų;
  • šiek tied mėgstamų žalumynų [nebūtinai];
  • žiupsnelis druskos.

Pagaminimo būdas:

Apvirkite žiedinius kopūstus pasūdytame vandenyje. Į kepimo indą sudėkite žiedais supjaustytas cukinijas, ant viršaus sudėkite žiedinius kopūstus. Priklausomai nuo kepimo formos dydžio galite sudėlioti daržoves keliais sluoksniais. Atskirame inde sumaišykite varškę su kiaušiniais ir sėlenomis, įpilkite šiek tiek vandens, kad gautųsi tešlos konsistencija. Įberkite druskos pagal skonį, galite įdėti savo mėgstamų žalumynų. Išpilkite varškės ir kiaušinių masę ant daržovių ir įdėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę vidutiniškai 45 minutėms.

Šis apkepas puikiai tiks pietums ar vakarienei, kaip atskiras patiekalas arba su salotomis, galite pagardinti graikišku jogurtu ar neriebia grietine.

Patiekalo maistinė vertė (visam apkepui):

Energetinė vertė – 600 kkal.

Riebalai – 29 gramai.

Angliavandeniai – 35 gramai.

Baltymai – 60 gramų.

Pabandykite pasigaminti ir tai tikrai taps vienas iš mėgstamiausių jūsų patiekalų!

Gaminkite pagal mūsų receptus ir likite sveiki kartu su 7pack!

  • Krepšelis tuščias