Šie ožkos sūrio rutuliukai yra puikus užkandis. Juos itin lengva pagaminti – tereikia sumaišyti kelis ingredientus, suformuoti rutuliukus, juos atšaldyti, išvolioti pasirinktuose prieduose ir įsmeigti po pretzel tipo valgomą pagaliuką. Taip pat galite juos apšlakstyti medumi arba klevų sirupu, patiekti su salotomis. Išmėginkite belaukiant draugų arba artėjant šventinei vakarienei. Jūsų svečiams tikrai patiks!
Jums reikės [gausis 12-14 rutuliukų]:
- 150g ožkos sūrio;
- 100g kreminio sūrio (philadelphia tipo);
- 1 a.š. malto česnako (pasirinktinai);
- 0,5 a.š. džiovinto baziliko;
- apvoliojimui: pistacijų, krapų, granatų, lukštentų kanapių sėklų;
- valgomų lazdelių.
Eiga:
- Sutriname kreminį sūrį su prieskoniais ir ožkos sūriu (šakute, blenderiu ar maisto smulkintuvu), dedame į šaldytuvą apie 20 min., kad šiek tiek sukietėtų.
- Formuojame norimo dydžio sūrio rutuliukus, smeigiame pagaliukus ir voliojame pasirinktose sėklose ar prieskoninėse žolelėse. Mes pasirinkome krapus, pistacijas, granatus bei kanapių sėklas.
- Galite laikyti šaldytuve, bet atsiminkite, kad valgomos lazdelės sudrėkusios nelaikys formos, tad jeigu nevalgysite iš karto reikėtų susmeigti prieš patiekiant.
Skanaus!
Maistinė vertė:
Energetinė vertė – 959 kcal
Riebalai – 79,11 g
Baltymai – 46,47 g
Angliavandeniai – 18,23 g