Sveikuoliški “lizdeliai”

Mieli draugai, pasitinkame jus mūsų ketvirtadienio receptų rubrikoje ir pristatome naują skanėstą – sveikuoliškus „lizdelius“. Receptas kaip visada labai greitai ir lengvai paruošiamas, sveikuoliškas, subalansuotas pagal visus makroelementus ir, be abejo, labai skanus.

Taigi jums reikės (gaunasi 4 „lizdeliai“):

  • Virti žiediniai kopūstai – 300 g.
  • Virti brokoliai – 300 g.
  • Fermentinis sūris – 80 g.
  • Varškė liesa – 100 g.
  • Sėlenos (galima naudoti miltus) – 30 g.
  • Kiaušinių tryniai – 4 vnt.
  • Druska, pipirai, prieskoninės žolelės.

Paruošimo būdas:

Supjaustykite žiedinį kopūstą ir brokolį, virkite pasūdytame vandenyje iki kol suminkštės. Sutrinkite išvirtas daržoves šakute, įdėkite varškę, 60 g. sutarkuoto sūrio, druską, pipirus ir žalumynus. Viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite 4 rutulius, sudėkite ant kepimo popieriaus ir suformuokite lizdelį. Į „lizdelį“ įpilkite po vieną trynį ir pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.


Maistinė vertė visam kiekiui / 1 vnt:

Energetinė vertė – 767 / 192 kal.
Riebalai – 44 / 11 gr.
Angliavandeniai – 40 / 10 gr.
Baltymai – 67 / 17 gr.
Skaidulos – 30 / 7,8 gr.

Skanaus!

  • Krepšelis tuščias