- Įdėkite sėklų į kokteilius.
- Sumaišykite sėklas su granola, jogurtu arba dribsniais pusryčių metu.
- Papuoškite bet kokį patiekalą, pavyzdžiui, sriubas, pagrindinius patiekalus, salotas.
- Sumaišykite moliūgų sėklas su kitais ingredientais, pavyzdžiui, humusu, pesto ar gvakamole.
- Arba tiesiog paskrudinkite, kad gautumėte sveiką užkandį.
5 Pagrindinės moliūgų sėklų naudos sveikatai
Ar žinojote, jog sėklos, kurios dažniausiai yra išmetamos yra labai vertingos? Nors ir moliūgų sėklos yra mažos, jose gausu maistinių medžiagų, įskaitant geležį, kalcį, folio rūgštį ir beta karotiną, kuriuos organizmas paverčia vitaminu A. Kaip ir riešutai, moliūgų sėklos yra puikus baltymų ir nesočiųjų riebalų, įskaitant omega-6 šaltinis.
1. Cukraus kiekis kraujyje
Moliūgų sėklos gali padėti išvengti diabeto komplikacijų, tokių kaip didelis cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje. Sėklos gali padėti diabetu sergantiems žmonėms valdyti gliukozės kiekį kraujyje, kai jo yra per mažai.
2. Padidėjęs kraujospūdis
Kadangi moliūgų sėklos yra puikus magnio šaltinis, jos gali padėti reguliuojant kraujospūdį.
3. Miegas
Moliūgų sėklose yra gausu magnio, kuris yra būtinas norint sureguliuoti miego režimą.
4. Regėjimas
Vitaminas A, beta karotinas ir daugybę kitų maistinių medžiagų, gali padėti norint išlaikyti gerą regėjimą.
5. Uždegimai
Moliūgų sėklose gausu vitamino E, kuris yra vienas iš naudingiausių antioksidantų kovojant su uždegimais.
Antioksidantų, baltymų ir riebiųjų rūgščių, cinko ir magnio gausios moliūgų sėklos stiprina širdies darbą, reguliuoja kraujospūdį, gali padėti reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje, palaiko kaulų sveikatą, gerina virškinamąją veiklą, tačiau jos turi daug kalorijų, todėl verta apriboti porcijos dydį. Parduotuvėse galite rasti moliūgų sėklų su lukštais arba be jų. Jei perkate sufasuotą produktą, atkreipkite dėmesį į pridėtus ingredientus, tokius kaip druska, kurie sumažina sėklų maistinę vertę.
Štai keli būdai, kaip moliūgų sėklas galite įtraukti į jūsų mitybos racioną: