Cezario salotos kitaip receptas 7pack
Cezario salotos kitaip

Šį kartą bandome Cezario salotas prikelti naujam gyvenimui ir kviečiame išbandyti pasigaminti šiek tiek kitokį jų variantą nei įprasta.

Reikės:

  • 225 g šaldytų krevečių
  • kale salotos
  • romaninės salotos
  • apie 40 g virtų avinžirnių ( po 0,5 a.š.: rūkytos paprikos milteliai, druska, česnako milteliai ir alyvuogių aliejus)
  • šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio

Padažui:

  • 3 v.š. graikiško jogurto
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v.š. tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 v.š. citrinų sulčių
  • 1 a.š. dijon garstyčių
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1 a.š. vorčesterio padažo
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Eiga:

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 190°C, avinžirnius nuplauname po tekančiu vandeniu, kol nebeputoja vanduo, nusausiname ir sumaišome su prieskoniais bei alyvuogių aliejumi. Avinžirnius beriame į skardą ir kepame apie 40 min.
2. Nuskabome nuo kotelių kale salotą ir ją susmulkiname, gerai išmasažuojame su citrinų sultimis, kad suminkštėtų, beriame smulkintas romanines salotas.
3. Padažui sumaišome visus ingredientus.
4. Krevetes kepame su mėgstamais prieskoniais, mes naudojome rūkytos paprikos miltelius, druską bei pipirus.
5. Salotas gerai išmaišome su padažu, dedame į dubenį, beriame apskrudusius avinžirnius [juos čia naudojame vietoje įprastų krutonų]. Dedame iškeptas krevetes ir apibarstome kietuoju sūriu.
Skanaus!

Vis pritrūksta laiko tinkamai pasirūpinti savo mityba darbo dienomis? Užsisakykite subalansuotą 7pack mitybos planą. Jį išsirinkti galite ČIA.


Energinė vertė: 490 kcal

Maistinė vertė:
Baltymai – 39,8 g
Riebalai – 31,8 g
Angliavandeniai – 14,2 g
  • Krepšelis tuščias