Šiandien ketvirtadienis, o tai reiškia, kad laikas pagalvoti ką paprasto ir skanaus gaminsime savaitgalį.
Šį kartą siūlome pasigaminti sveikuoliškus kotletukus iš kapotos vištienos.
Jums reikės:
- Vištienos filė – 700 gr.
- Graikiškas jogurtas – 50 gr.
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Avižų sėlenos – 2 šaukštai.
- Krapai – 40 gr.
- Druska (pagal skonį).
- Juodieji pipirai (pagal skonį).
Eiga:
Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įdėkite graikišką jogurtą, druską ir pipirus. Suberkite sėlenas ir smulkiai pjaustytus krapus. Viską kruopščiai išmaišykite.
Suformuokite nedidelius kotletus ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę (pagal galimybes be aliejaus).
Kepkite ant stiprios ugnies iš pradžių iš vienos pusės, tada iš kitos. Po to sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 10-15 min.
Kaip garnyrą siūlome išsivirti nešlifuotus ryžius, grikius, bulgur ar kitas mėgstamas kruopas. Taip pat nepamirškite šviežių daržovių salotų su šlakeliu aliejaus.
Skanaus!
Maistinė vertė: 870 kcal, 177 g. baltymų, 16 g. riebalų, 2 g. angliavandenių, 5 g. ląstelienos.