Purus, sveikas, maistingas. Jei mėgstate blynus išbandykite šį receptą, kuris puikiai tiks savaitgalio pusryčiams.
Ingredientai 1 dideliam blynui:
1 vidutinio dydžio kiaušinis
2 kiaušinio baltymai
30 g sėlenų (arba avižinių, rūginių, speltos ar kitų miltų)
20 g riešutų arba sėklų
20 g proteino miltelių
Eiga:
Sumaišome visus ingredientus, išpilame ant įkaitintos keptuvės ir po 1 min sumažiname temperatūrą. Kepame po dangčiu kol sutvirtėja masė (5-7 min), apverčiame ir kepame tiek pat laiko iš kitos pusės.
Paruoštą blyną pagardiname tuo, ką labiausiai mėgstame:
- rikotos sūris + braškės, gervuogės ar kitos uogos
- riešutų sviestas + bananas
Skanaus!
1 blyne be pagardų – 318 kalorijos; baltymai 34,9; riebalai 18,5; angliavandeniai 4,13