Avižinių dribsnių keksas be miltų, cukraus ir sviesto

Labai skanus ir maistingas avižinių dribsnių keksas su džiovintais vaisiais, riešutais ir sėklomis, be miltų, cukraus ir sviesto. Super lengvai paruošiamas.

Jums reikės:

  • 200 g avižinių dribsnių
  • 150 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 250 ml kefyro 1 %
  • 50 g džiovintų vaisių [mes naudojome razinas]
  • 50 g riešutų ir sėklų [naudojome sūdytus žemės riešutus ir saulėgrąžų sėklas]
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Paruošimo būdas:
Avižinius dribsnius užpilkite kefyru ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų. Į dribsnius įdėkite kiaušinį, kepimo miltelius, varškę, gerai išmaišykite. Džiovintus vaisius nuplaukite, susmulkinkite (razinas smulkinti nereikia) ir pridėkite į tešlą. Susmulkinkite riešutus (riešutus galite sudėti į maišelį ir sumušti kočėlu). Į gautą masę suberkite riešutus/sėklas, gerai išmaišykite. Tešlą dėkite į kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Leiskite pyragui atvėsti.

Būsite nustebinti šio kekso nuostabiu skoniu. Beje, jį labai patogu pasiimti su savimi!

Skanaus!


Maistinė vertė visam kiekiui [~800 g]:
Energetinė vertė – 1400 kcal
Riebalai – 44 g
Angliavandeniai – 195 g
Baltymai – 72 g
Skaidulos – 22 g

  • Krepšelis tuščias