Lengvi ir sveiki vištienos kotletukai

Šiandien ketvirtadienis, o tai reiškia, kad laikas pagalvoti ką paprasto ir skanaus gaminsime savaitgalį.

Šį kartą siūlome pasigaminti sveikuoliškus kotletukus iš kapotos vištienos.

Jums reikės:

  • Vištienos filė – 700 gr.
  • Graikiškas jogurtas – 50 gr.
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Avižų sėlenos – 2 šaukštai.
  • Krapai – 40 gr.
  • Druska (pagal skonį).
  • Juodieji pipirai (pagal skonį).

Eiga:

Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įdėkite graikišką jogurtą, druską ir pipirus. Suberkite sėlenas ir smulkiai pjaustytus krapus. Viską kruopščiai išmaišykite.

Suformuokite nedidelius kotletus ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę (pagal galimybes be aliejaus).

Kepkite ant stiprios ugnies iš pradžių iš vienos pusės, tada iš kitos. Po to sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 10-15 min.

Kaip garnyrą siūlome išsivirti nešlifuotus ryžius, grikius, bulgur ar kitas mėgstamas kruopas. Taip pat nepamirškite šviežių daržovių salotų su šlakeliu aliejaus.

Skanaus!

 

Maistinė vertė: 870 kcal, 177 g. baltymų, 16 g. riebalų, 2 g. angliavandenių, 5 g. ląstelienos.