Varškės bandelės

Vėl ketvirtadienis, ir vėl naujas gardus receptas.

Išsaugokite, mėgaukitės ir būkite sotūs bei sveiki!

Jums reikės:

  • Varškės 0,5 % – 180 gramų;
  • Vidutinio dydžio kiaušinių – 3 vnt;
  • Maltų linų sėmenų – 100 gramų (galima pirkti maltus, arba sumalti patiems su kavamale);
  • Sėklų ir riešutų po 25 gramus (čia gali būti jūsų variantai –  saulėgrąžų arba moliūgų sėklos, žemės, lazdynų arba graikiniai riešutai);
  • Chia sėklų – 7 gramai (galima ir be jų);
  • Žiupsnelis druskos;
  • Taip pat galite įdėti 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių (arba 1 arbatinį šaukštelį sodos, nugesintos actu). 

Kiaušinius ir varškę pasūdykite ir gerai išmaišykite mikseriu.

Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus.

Sausą mišinį pamažu supilkite į kiaušinius ir varškę. Jums turėtų gautis šiek tiek vandeninga, bet tanki tešla.

Išpilstykite tešlą į formas ir leiskite pastovėti 15 minučių.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Skanaus!!!

Galima valgyti su sūdyta lašiša ir varškės sūriu, su humusu ir daržovėmis, su parmezanu ir vytinta jautiena. Skanaus!

Maistinė vertė visam patiekalui (4 vnt. bandelių):

Kalorijos – 616

Riebalai – 42,46

Angliavandeniai – 22,87

Baltymai – 41,38

Ląsteliena – 16,2

Cukrus – 4,57