Varškės sufle

Šiandien siūlome pasigaminti lengvą varškės sufle, kuriame yra labai daug baltymų, labai mažai angliavandenių ir labai mažai kalorijų. Jį galima drąsiai valgyti net naktį. 🙂

Reikės:

  • 250 g minkštos liesos varškės (galima naudoti bet kokio riebumo, tuomet keisis bendras kaloringumas);
  • 100 ml 2,5 proc. riebumo pieno;
  • 10 g želatinos;
  • 3 kiaušinių baltymai;
  • 30 g proteino miltelių (pas mus sutirštinto pieno skonio);
  • saldiklis pagal poreikį (galima naudoti 1 a.š. medaus).

Paruošimo būdas:

  1. Želatiną užpilkite pienu ir įdėkite į mikrobangų krosnelę ~ 20-30 sekundžių kad ištirptų. Gerai išmaišykite.
  2. Trintuvu suplakite 3 baltymus iki standžių baltų putų.
  3. Į indą prie baltymų sudėkite proteiną, minkštą varškę, želatiną, saldiklį. Viską gerai sumaišykite keletą minučių iki kol gausis puri vientisa masė.
  4. Supilstykite į formeles ir dėkite valandai į šaldytuvą.

Maistinė vertė (visam kiekiui):
Energetinė vertė – 490 kcal.
Riebalai – 4 g
Angliavandeniai – 16 g
Baltymai – net 97 g

Skanaus ❤️

  • Krepšelis tuščias