Kviečiame pasigaminti greitą ir lengvą užkandį, kuris savo skoniu gali priminti graikišką virtuvę, mat halloumi sūris ten yra dažnai naudojamas. Šį kartą halloumi sūris puikiai derės su šviežiais smidrais ir sultingomis granatų sėklomis.
Reikės:
- 80g halloumi sūrio
- 100 g smidrų
- 20-30 g granato sėklų
- 0,5 a.š. lukštentų kanapių sėklų
Padažui [iš šio kiekio išeis 3 porcijos]:
- 30 g alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelė česnako
- 1 a.š. čili dribsnių
- žiupsnelis druskos ir pipirų
- po nedidelę saują kalendros ir petražolių
Eiga:
- Pasiruošiame smidrus, pašaliname sumedėjusias dalis tiesiog nulauždami galiuką, beriame šiek tiek druskos, galite pašlakstyti alyvuogių aliejumi [bet nebūtina] ir dedame į 190 C orkaitę, maždaug 15 minučių.
- Kol kepa smidrai į blenderį dedame visus padažui skirtus ingredientus ir sublenderiuojame.
- Supjaustome sūrį ir kepame kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Išlukštename granatą.
- Į lėkštę dedame iškepusius smidrus, sūrį, barstome granato ir kanapių sėklas ir apšlakstome padažu.
Skanaus!
Vis pritrūksta laiko tinkamai pasirūpinti savo mityba darbo dienomis? Užsisakykite subalansuotą 7pack mitybos planą. Jį išsirinkti galite ČIA.
Energinė vertė: 409,9 kcal
Maistinė vertė:
Baltymai – 20,33 g
Riebalai – 32,02 g
Angliavandeniai – 6,77 g