Picos padui jums reikės:
200 g – raudonųjų arba žaliųjų lęšių;
4 v.š – sėlenų;
170 ml – vandens;
1/2 a.š. – kepimo miltelių arba sodos;
Pagal skonį druskos, mėgstamų prieskonių;
1 a.š – citrinų sulčių (obuolių acto);
1,5 v.š – augalinio aliejaus.
Įdarui:
2 variantai:
1. Fetos sūris su juodosiomis alyvuogėmis, keptomis paprikomis ir parmezanu;
2. Fetos sūris su žaliosiomis alyvuogėmis, pesto padažu ir parmezanu.
Paruošimo būdas:
Lęšius užmirkykite nakčiai švariame vandenyje (arba bent 5 valandoms). Ryte perplaukite šaltu vandeniu. Tuomet lęšius sutrinkite maišytuve su vandeniu, įberkite sėlenas, sodą arba kepimo miltelius, druskos, prieskonių, citrinos sulčių ir aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų. Drėgnomis rankomis suformuokite rutuliukus (galima šiek tiek pabarstyti miltais) ir iškočiokite apskritimus ant kepimo popieriaus. Sudėkite pasirinktą įdarą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Skanaus!
Maistinė vertė visam kiekiui (apie 10 nedidelių picų):
Energetinė vertė – 970 kcal:
Riebalai – 24 g
Angliavandeniai – 146 g
Baltymai – 58 g