Vėl ketvirtadienis, ir vėl naujas gardus receptas.
Išsaugokite, mėgaukitės ir būkite sotūs bei sveiki!
Jums reikės:
- Varškės 0,5 % – 180 gramų;
- Vidutinio dydžio kiaušinių – 3 vnt;
- Maltų linų sėmenų – 100 gramų (galima pirkti maltus, arba sumalti patiems su kavamale),
- Sėklų ir riešutų po 25 gramus (čia gali būti jūsų variantai – saulėgrąžų arba moliūgų sėklos, žemės, lazdynų arba graikiniai riešutai),
- Chia sėklų – 7 gramai (galima ir be jų),
- Žiupsnelis druskos;
- Taip pat galite įdėti 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių (arba 1 arbatinį šaukštelį sodos, nugesintos actu).
Kiaušinius ir varškę pasūdykite ir gerai išmaišykite mikseriu.
Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus.
Sausą mišinį pamažu supilkite į kiaušinius ir varškę. Jums turėtų gautis šiek tiek vandeninga, bet tanki tešla.
Išpilstykite tešlą į formas ir leiskite pastovėti 15 minučių.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Skanaus!!!
Galima valgyti su sūdyta lašiša ir varškės sūriu, su humusu ir daržovėmis, su parmezanu ir vytinta jautiena. Skanaus!
Maistinė vertė visam patiekalui (4 vnt. bandelių):
Kalorijos – 616
Riebalai – 42,46
Angliavandeniai – 22,87
Baltymai – 41,38
Ląsteliena – 16,2
Cukrus – 4,57