Puikus veganiškas desertas, kuris nepaliks abejingų. Maistingas ir skanus, be pridėtinio cukraus. Puiki alternatyva tradiciniams sūreliams.
Jums reikės:
- 60 g anakardžių riešutų.
- 60 g žalių grikių.
- 100 g kokosų pieno (17%).
- 60 g šviežių datulių (svoris jau be kauliukų).
Paruošimo būdas:
„Varškės“ masei žalius grikius ir anakardžius užmirkykite per naktį kambario temperatūros vandenyje. Ryte vandenį nupilkite, riešutus su grikiais perplaukite švariu vandeniu. Galima naudoti ir džiovintas datules, tik tuomet jas taip pat nuplaukite ir kuriam laikui užmirkykite nedideliame kiekyje šilto vandens, tik to vandens po to neišpilkite, o palikite masei dėl saldumo. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir sutrinkite trintuvu. Tuomet supilkite į silikonines formeles ir užšaldykite. Prieš valgant šiek tiek atitirpinkite. Mes papuošėme sūrelius lydytu juoduoju šokoladu, riešutais ir džiovintomis braškėmis.
Skanaus!
Maistinė vertė visam kiekiui (pas mus gavosi 6 vnt):
Energetinė vertė – 863 kcal.
Riebalai – 45,35 g
Angliavandeniai – 96,19 g
Baltymai – 19,95 g
Maistinė vertė paskaičiuota be „papuošimų”.