Receptas velykine boba 7pack
Receptas: Velykinė boba

Kviečiame pasigaminti tradicinį lietuvišką desertą, skirtą padėti ant Velykinio stalo – Velykinę Bobą!

Jums reikės:

  • 21 g džiovintų abrikosų;
  • 3 g sausų mielių;
  • 127 g kvietinių miltų;
  • 35 g pieno;
  • 21 g džiovintų spanguolių;
  • 0,71 g apelsinų žievelės;
  • 0,14 g maltos ciberžolės,
  • 17 g cukraus;
  • 70 g kiaušinių masės;
  • žiupsnelis druskos;
  • 53 g kambario temperatūros sviesto.

Eiga:

  1. Į dubenį sudedame visus ingredientus ir sumaišome iki vientisos masės. Uždengiame dubenį ir paliekame apie 40 min pastovėti.
  2. Paruoštą tešlą sudedame į kepimo formelę (popierinę) ir dar kartą uždengę rankšluosčiu paliekame pakilti apie 30 min.
  3. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170C apie 25-35 min (priklauso nuo dydžio).
  4. Iškeptą pyragą atvėsiname ir skanaujame.
  5. Norint Velykinę bobą dar pasaldinti ir papuošti galima paimti cukraus pudrą, ją sumaišyti su truputėliu citrinos sulčių. Turėtų gautis labai glotni masė. Šią masę užtepkite ant atvėsusios bobos, pabarstykite pjaustytais abrikosais. Palikite atvėsti.

Skanaus!

Vis pritrūksta laiko tinkamai pasirūpinti savo mityba darbo dienomis? Užsisakykite subalansuotą 7pack mitybos planą. Jį išsirinkti galite ČIA.


Energetinė vertė: 1155 kcal

  • Krepšelis tuščias