trapios teslos krepseliai su pievagrybiais spinatais ir mocarela receptai 7pack
Trapios tešlos krepšeliai su pievagrybiais, špinatais ir mocarela

Yra toks posakis: kartą paragavęs – negalėsi sustoti. Šis apibūdinimas puikiai tiktų burnoje tirpstantiems trapios (arba sluoksniuotos) tešlos krepšeliams su pievagrybiais, šviežiais špinatais ir mocarela apibūdinti. Pabandykite išsikepti namuose.

6 vnt. krepšelių jums reikės  :

  • 3 lapeliai trapios arba sluoksniuotos tešlos;
  • 55g tarkuotos mocarelos;
  • 5 kiaušinių;
  • 150 ml liesos grietinėlės;
  • 120 g špinatų;
  • 80 g pievagrybių;
  • česnako skiltelės;
  • druskos, pipirų;
  • krapų.

Eiga:

  1. 3 tešlos lapelius padaliname į 6 dalis.
  2. Kepimo formelę ištepame aliejumi, dedame tešlą, subadome šakute, klojame kepimo popierių ir įpilame šiek tiek ryžių, kurie mums atstos svarelius, tam kad tešla neiškiltų ir liktų duobutės. Kepame apie 15 min.
  3. Kol kepa krepšeliai išplakame kiaušinius su grietinėle, krapais ir prieskoniais.
  4. Pakepame česnaką, tuomet dedame smulkintus pievagrybius ir špinatus.
  5. Ištraukiame iš orkaitės krepšelius, dedame sūrio, pievagrybių ir špinatų mišinio, užpildome krepšelius kiaušinio plakiniu.
  6. Kepame apie 20 minučių iki 180C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!


Maistinė vertė visam kiekiui:

Energetinė vertė – 1965,5 kcal

Baltymai – 60,8 g

Riebalai – 135 g

Angliavandeniai – 129 g

  • Krepšelis tuščias