Varškės bandelės, kurios puikiai tiks lieknėjantiems arba kontroliuojantiems savo svorį.
Taigi jums reikės:
Tešlai:
- 200 g liesos varškės;
- 2 kiaušinių;
- 70 g sėlenų;
- Druskos, natūralaus saldiklio, kepimo milteliai;
- 1 kiaušinio trynio patepimui.
Įdarui:
- 80 g liesos varškės;
- 50 g rikotos sūrio;
- 1 kiaušinio baltymo.
Paruošimo būdas:
Tešlai sumaišykite varškę su kiaušiniais ir sėlenomis, įberkite kepimo miltelius, druskos ir saldiklio (galima ir be jo). Turi gautis minkšta ir elastinga tešla. Suformuokite rutulius ir iš jų padarykite apskritimus. Iš gautos tešlos turi gautis 4 dideli apskritimai. Paruoškite įdarą – sumaišykite varškę su rikotos sūriu ir kiaušinio baltymu, galima įdėti saldiklio, medaus arba druskos su žalumynais. Ant vienos apskritimo pusės dėkite įdarą, o su kita puse uždenkite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
Skanaus!
Maistinė vertė visam kiekiui:
Energetinė vertė – 450 kcal
Riebalai – 20 g
Angliavandeniai – 8 g
Baltymai – 60 g
Skaidulos – 30 g