Sočios, spalvingos ir puikiai tinkančios tiek kiekvienai dienai, tiek šventiniam stalui salotos. Kviečiame išbandyti šį receptą namuose!
Jums reikės:
- 450g moliūgo
- Pora šaukštų alyvuogių aliejaus
- 60g bolivinės balandos
- Lapinio kopūsto (Kale)
- 2-3 v.š. granato sėklų
- 100g feta sūrio
- Druskos, pipirų
Padažui:
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. raudonojo vyno acto
- 1 a.š. medaus
- 1 a.š. garstyčių
- druskos, pipirų
Eiga:
- Moliūgą supjaustykite ir sudėkite į skardą, pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20min arba kol suminkštės (laikas priklausys nuo gabalėlių smulkumo).
- Lapinį kopustą nuimkite nuo stiebelių. Tai galite padaryti peiliu arba rankomis ir tuomet gerai išmasažuokite, taip suminkštinsite salotas.
- Išvirkite bolivę balandą, taip kaip nurodyta ant pakuotės, nepamirškite prieš tai nuplauti kruopų – išvengsite kartumo.
- Kol kepa moliūgas sumaišome padažą, labai patogu tai padaryti stiklainyje, nes užteks suplakti tiesiog jame ir visi ingredientai puikiai susimaišys.
- Į dubenį dedame kruopas, moliūgą, salotą, pilame padažą, išmaišome ir tuomet apibarstome feta sūriu ir granato sėklomis.
Iš šio kiekio pagaminsite dvi sočias porcijas. Skanaus!
Maistinė vertė visam kiekiui:
- Energetinė vertė – 605 kcal
- Riebalai – 41,1 g
- Angliavandeniai – 49,7 g
- Baltymai – 15,1 g