Receptas: Lapinio kopūsto [kale] ir moliūgo salotos su feta sūriu

Sočios, spalvingos ir puikiai tinkančios tiek kiekvienai dienai, tiek šventiniam stalui salotos. Kviečiame išbandyti šį receptą namuose!

Jums reikės:

  • 450g moliūgo
  • Pora šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 60g bolivinės balandos
  • Lapinio kopūsto (Kale)
  • 2-3 v.š. granato sėklų
  • 100g feta sūrio
  • Druskos, pipirų

Padažui:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto
  • 1 a.š. medaus
  • 1 a.š. garstyčių
  • druskos, pipirų

Eiga:

  1. Moliūgą supjaustykite ir sudėkite į skardą, pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20min arba kol suminkštės (laikas priklausys nuo gabalėlių smulkumo).
  2. Lapinį kopustą nuimkite nuo stiebelių. Tai galite padaryti peiliu arba rankomis ir tuomet gerai išmasažuokite, taip suminkštinsite salotas.
  3. Išvirkite bolivę balandą, taip kaip nurodyta ant pakuotės, nepamirškite prieš tai nuplauti kruopų – išvengsite kartumo.
  4. Kol kepa moliūgas sumaišome padažą, labai patogu tai padaryti stiklainyje, nes užteks suplakti tiesiog jame ir visi ingredientai puikiai susimaišys.
  5. Į dubenį dedame kruopas, moliūgą, salotą, pilame padažą, išmaišome ir tuomet apibarstome feta sūriu ir granato sėklomis.

moliugo kale kopusto ir feta surio salotos receptas

Iš šio kiekio pagaminsite dvi sočias porcijas. Skanaus!


Maistinė vertė visam kiekiui:

  • Energetinė vertė – 605 kcal
  • Riebalai – 41,1 g
  • Angliavandeniai – 49,7 g
  • Baltymai – 15,1 g
  • Krepšelis tuščias